Griniga gubben hittar dödlig lekattraktion!!!

För närvarande har jag en kategori på min blogg som heter ”Gnäll” men det är egentligen konstigt att jag inte har många fler på samma tema.
”Griniga gamla gubben” skulle säkert vara passande namn på en av dem i så fall.

Idag vid lunchen så gnällde jag på två ganska unga byggjobbare som fixade i en tom lokal i en galleria här i stan. Kedjan JC slog igen portarna för ett tag sedan men nu pågår full aktivitet för något nytt (hemligt) där.
Lokalen har två våningar och jag noterade snabbt att de fina glasräckena var utbytt mot tunna plastremsor.

Det betyder att allt som hindrar från praktiska gravitationsexperiment via ett drygt 3,5 meterfall var millimetertunna och kanske 5 centimeter breda plastremsor.

131018_bild3

Vad som inte syns på bilden är fiket strax till höger (cirka 4 meter bort) som frekvent besöks av småbarnsföräldrar.
Ni får också föreställa er hur de små (1-6 år) gamla barnen springer omkring och flyr undan sina föräldrar, syskon och jultomten (eller så leker de bara tafatt).

Naturligtvis vet alla som ett år eller äldre att man inte ska springa in i en tom affärslokal där man håller på att bygga om. De som ansvarar för det hela har redan insett detta och har därför inte heller satt upp några varningsskyltar om det är en arbetsplats.
Förskolebarn kan ju i alla fall nästan aldrig läsa ordentligt.

Nästa spännande sak som alla små barn också vet är att om man springer och tar emot sig mot ett räcke så ser den till och man INTE trillar och slår ihjäl sig.
Alla små barn ser naturligtvis direkt skillnaden på dessa skyddande räcken och milimetertunna plastremsor som någon satt upp mellan ett par pinnar.
Fasiken något lär de ju sig på dagis i alla fall (inte byggjobbarna utan barnen menar jag).

Vad som faktiskt syns till höger på bilden är att man faktiskt även öppnat ett andra skyddsgaller också. I det fallet öppnade man det bara 35-40 centimeter eftersom stupet är precis innanför.

Det är smart eftersom om någon överförfriskad eller åldrig pensionär trillar där så finns det en liten chans att personen faktiskt rullar in under gallret och trillar ned och dör. Då genast minskar kostnaderna för socialhjälp (är man full vid lunch så är man alla gånger ett socialfall) och äldrevård.

Och med lite tur så kanske en 3 åring eller så försöker leka kurragömma genom ett krypa under gallret.
Nästan så man kan se den överraskade blicken när 9,82 meter per kvadratsekund accelerar barnet till kanske en 30 km/h innan ansiktet möter betonggolvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s