Noaks ark igen…

Min hållning till religion är ganska tydlig.
Jag anser att det är helt acceptabelt för individer att tro vad de vill och de kan även göra det i grupp om det tillför något. Man kan även marknadsföra och förespråka sin syn men det får aldrig handla om att man tvingar någon person.

Det betyder också att jag som otroligt otroende har rätten att ifrågasätta olika religioner.
Den som ofta ligger närmast är kristendomen och även om värdegrunden i denna många gånger är positiv är vissa budskap förvirrande och kanske eventuellt destruktiva.

Men vad var det med Noaks ark nu då?!

Trots att jag intresserat mig mycket för historien om Noaks ark så hade jag missat den uppenbar vinkling som följande illustration lyfter fram…

26731029_584577558555110_6426748280230783580_n

Historien om Noaks ark tas ofta upp tidigt för barn trots att kristna ofta själva påpekar att man till stora delar bör bortse från gamla testamentet. Det tycks finnas en form av dragningskraft kring denna syndaflod som är svår att motstå.

För i botten handlar det om att den älskvärda guden som älskar alla andra i princip dränker nästan allt liv på denna planet.

Noaks ark är full av logiska vurpor, värdegrundproblematik och annat som egentligen gör att varje kristen förläget borde gömma den längst in i mörka hörnet.

Även unga barn ställer frågan om hur det gick för fåglarna och kanske även en och annan fundering kring hur fiskarna och övriga havslevande organismer påverkades?!

Och hur reagerade djuren av att se sin föräldrar, kusiner och barn flyta omkring drunknade i den älskvärda gudens gåva?!

noak

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s