Svårt att se utvecklingen i skuggan av ett lågaktivt världskrig…

Man kan nog fortsatt beskriva läget med t.ex. ”Wow!!!” kombinerat med ett skeptiskt ansiktsuttryck och pessimistisk kroppshållning. Det är ganska lätt att identifiera vad som har hänt och konsekvenserna av det men framtiden är besvärligt svår att förutse just nu.

Jag tror ekonomin har avgörande betydelse för många personer och inte minst den är just nu i det närmast okontrollerbar. Riksbankerna kan nämligen inte påverka många av de faktorer som idag orsakar den skenande inflationen.

I sverige har många konsumtionsbuffertar så dessa kommer inte drabbas katastrofalt men ekonomin kan få sig en rejäl slagsida som tar tid att återhämta sig ifrån. Det finns dock många tecken på att vi kommer klara den här krisen också.

Ukrainakriget framstår allt mer som en extremt onödig handling och även om många börjat förlora fokus på konflikten så påverkas alla av den. Även om kriget är väldigt isolerat rent geografiskt och mellan två länder så ger den konsekvenser över hela vår planet – är det kanske en ny definition av lågaktivt världskrig vi uppfunnit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s